Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се върне в Ню

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се върне в Ню
Коментари Харесай

Връщат Тръмп в Ню Йорк по друго дело

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се върне в Ню Йорк тази седмица, с цел да даде показания по следващото дело срещу него. Това заяви CNN, като цитира свои източници.

Тръмп ще се върне в Ню Йорк, с цел да участва на различен развой в четвъртък. Този път по цивилен иск, заведен от основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс.

Бившият президент трябва да свидетелства по дело, заведено против него, децата му и организацията Тръмп. Главният прокурор упреква Тръмп и трите му деца в комерсиална машинация.

Според Джеймс, компанията на Тръмп е подвела вложителите и данъчните управляващи, като е надула цените на недвижимите парцели, с цел да притегли вложения, а по-късно ги е намалила, с цел да получи данъчни и кредитни облекчения.

Главната прокуратура желае парична санкция от 250 милиона $ и непрекъсната възбрана на Тръмп и неговите деца Доналд Тръмп-младши, Иванка Тръмп и Ерик Тръмп да заемат управителен или други управнически позиции в която и да е корпорация, записана или лицензирана в щата.

Прокурорите също по този начин желаят на Тръмп и неговата организация Тръмп да бъде неразрешено да получават недвижими имоти в щата или да аплайват за заеми от която и да е финансова институция в щата за пет години.

Тръмп към този момент даде показания по това дело през август 2022 г. Тогава той отхвърли да дава отговор на въпроси, като се базира на правото си да не свидетелства против себе си.

Тръмп напусна Ню Йорк предходната седмица, откакто беше упрекнат по 34 точки за подправяне на бизнес документи и незаконен скрит план.

Припомняме, че Тръмп не се призна за отговорен. Той стана първият някогашен държавен глава в историята на Съединени американски щати, който е преследван.

През януари 2018 година The Wall Street Journal публикува публикация, в която се твърди, че през 2006 година Тръмп е имал връзка с порно актрисата Сторми Даниелс и малко преди президентските избори през 2016 година той й е платил 130 000 $, с цел да мълчи. Самият Тръмп увери, че няма персонални връзки с Даниелс.

 Бившият президент и неговите съдружници неведнъж са заявявали, че обвиняванията против него са политически стимулирани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР